Produkter -allmänt

Silkestäcken


Ekologiskt

Silkesmaskarna som producerar vårt silke äter bara obesprutade mullbärsblad. De spinner silke av protein som endast har tvättats med oklorerat vatten. Silkesvadden omsluts av Öko-Tex-certifierad bomull. Täcket produceras för hand i Kina, enligt en flera tusen år gammal metod och tradition. Silkestråden dras upp för hand i tunna flor och läggs i hundratals lager till en silkesvadd.

Etiskt
Du tar ett etiskt beslut när du köper ett silkestäcke. Silkesdunet är en ren naturprodukt, producerad av insekter som inte tål miljögifter. Maskarna kan alltså inte äta blad från besprutade mullbärsträd. Genom en enkel process kokas det mesta av ett naturligt protein-limämne (Sericin) bort från sikestrådarna, med rent vatten. Silket består sedan huvudskligen av proteinet Fibroin.
Inga fåglar plockas levande eller dödas. Inga kemikalier tvättar dun eller fjäder. Ingen kemisk process har skapat ett silikonbehandlat polyesterhålfiber-täcke. Därför skapas inte heller några kemiska restprodukter – eller utsläpp, från sådana industrier. Inga plastfragment kommer att lämna ditt täcke ur tvättmaskinen och passera reningsverken ut i våra hav.

Hälsosamt
Kvalster trivs inte så bra i silkesvadd. Därför är förekomsten av kvalster mycket mindre i ett silkestäcke än i t ex duntäcken. Förutom att det kan vara ofräscht med kvalster och deras fekalier (b-js ! ) så ökar de också risken för astma och allergier. Både ett duntäcke och ett syntettäcke ökar vanligtvis i vikt efter några års användning, när de successivt fylls med kvalster och dess avföring.
Silket har en mycket god värmereglerande förmåga och är en förträfflig fukt-transportör. Silkets glatta proteintrådar absorberar inte fukt. Du behåller en behaglig kroppstemperatur,slipper ta av och på täcket för att du blivit varm, svettig eller kall. Du sover därför bättre.

Skönt
Silkestäcket är väldigt skönt att sova under, lagom densitet, både luftigt och behagligt omslutande på en gång. Vardags-lyx. Eller egentligen - varje natts lyx. En av våra kunders kommentar: ”Det bästa som har hänt i min säng” (!).

Praktiskt
Till skillnad mot ett duntäcke ligger silkestäcket stilla i påslakanet av sig själv. Det “bullar” inte upp sig ett hörn. Du kommer att spara en hel del energi på det när du köper ett silkestäcke.
Och du behöver inte tvätta ditt silkestäcke.

Du kan köpa ditt silkestäcke H Ä R


Sängkläder


SENGSHUI sängkläder är sydda i bomull av hög kvalitet, 230 eller 300TC. De är naturligtvis ÖkoTex 100-certifierade. Vi har dem ännu endast i vit hotellrand, fräscht, snyggt, med en härligt lyxig känsla. Det innebär att du slipper kemikalier som vanligtvis används vid färgning och tryck.

I de inre hörnen på påslakanet sitter en liten knyt-tråd som är avsedd att knytas fast I en ögla i hörnet på silkestäcket. Det är en praktisk funktion som underlättar när du ska stoppa in täcket i påslakanet.
Påslakanet har knappar i kortänden för förslutning. Du kan mangla påslakanet till strax innan kanten intill knapparna. Örngotten har inga knappar. Istället går tyget omlott.