Därför

Därför - ska du sova under silke

Vår sömn har stor betydelse för hälsan, välmåendet, prestationer och framgång.

Den är beroende av många faktorer och flera av dem kan vi påverka genom miljön i sovrummet.

En av de allra viktigaste faktorerna för god och obruten sömn är att du har en jämn och behaglig kroppstemperatur. Silkestäcket ger dig längre perioder av obruten sömn eftersom du inte vaknar av att du är varm och/eller kall. Silke är det bästa materialet för temperaturreglering. Det framställs ju av silkesmasken för just det syftet – att masken ska kunna utvecklas till en fjäril i sin silkespuppa under en flera dagar och nätter lång process då det kan vara hett på dagen och minusgrader på natten.

Att sova under ett silkesvaddstäcke är inte likt något annat. Täcket är tunnare än ett duntäcke och det följer kroppen på ett helt annat sätt. Det både värmer och ventilerar på samma gång. Det är behagligt, stabilt och stadigt. Den som sover under ett silkesvaddstäcke första gången brukar bli överraskad över den sköna och ombonade upplevelsen, trots att det upplevs som tunt. SENG SHUI:s silkesvaddstäcke är tillräckligt tjockt för att värma ordentligt under den kalla årstiden, men inte tjockare än att det också är skönt och svalt under den varma årstiden.

Hälsosamt och skönt

Att sova obrutet och gott är inte bara skönt, det är viktigt för att hålla sig frisk, bibehålla en god ämnesomsättning, sänka stresshormonerna – och för att kunna leva full ut på dagarna. Lugn och ro och en sund sovmiljö bidrar till den goda sömnen. Vi tycker att det ska vara rena naturmaterial i sängen. Ingen tät och plastig syntetvadd i täcket, ren bomull runtom och inget dun som plockats från levande fåglar. Därför väljer och säljer vi hellre en bra produkt i ekologiska material. SENG SHUI silkestäcken är tillverkade med respekt för miljön och bidrar inte till exploatering av värnlösa djur. Silkevadd är den optimala lösningen. Vi har inte hittat ett enda argument emot. Och vi vet att det finns många som tänker som vi!

Etiskt och ekologiskt

Det finns stora brister i djurhållningen när det gäller dunproduktionen i världen. Avslöjanden av missförhållandena har varit många, bl a i Kalla Fakta i TV4. Mycket dun som säljs i Sverige och EU är plockat från levande fåglar inom EU, trots att det är förbjudet. Att dunet i jackor och täcken kommer från levande djur, som plockas under stora plågor har många ingen aning om, varken butiker eller konsumenter. Med ökande kunskaper, insikter och en allt större vilja att konsumera etiskt tror vi att många nu hellre vill ha täcken i rena naturmaterial som är både ekologiskt och etiskt tillverkade. Speciellt som de är både mer hållbara och inte allergiframkallande.

Se mer överskådligt H Ä R