Köpvillkor

Här är SENG SHUI:s köpvillkor:

Order och betalning

När du beställer produkter träffas avtalet om köp när du får en orderbekräftelse. Vi skickar en orderbekräftelse så snart det går, när du betalat med kort sker det direkt, till den e-postadress du själv uppger. Det går bra att häva köpet utan kostnad även efter orderbekräftelsen, så länge vi inte har hunnit skicka dina beställda produkter.

Vi säljer till dig när du är minst 18 år gammal. Vi måste också kunna fastställa din folkbokföringsadress, dit vi vill skicka dina betalda produkter. Om du vill ha produkterna till annan adress behöver du vara känd av SENG SHUI sedan tidigare, antingen som registrerad under “Mitt SENG SHUI”, eller på annat sätt. Kontakta oss i så fall, tel 0708-53 55 84 eller mail; sovgott@sengshui.se.

SENG SHUI samarbetar med Epay som betalningstjänst. Det innebär trygghet för båda parter. Du kan betala direkt med kreditkort från VISA och Master Card.

Det är Konsumentköplagen (1990:932), lagen (2005:59) om distans- och hemförsäljningsavtal (Distansavtalslagen), personuppgiftslagen samt lag (2002:562 om elektronisk handel och andra informationssamhällets tjänster (Lag om e-handel), som reglerar vår affärsverksamhet.

Som privatkund har du enligt Distansavtalslagen rätt till 14 dagars ångerrätt. Detta innebär att du som kund har rätt att ångra ditt köp inom 14 dagar efter det att du har tagit emot varan under förutsättning att du återlämnar varan i originalförpackning och med obruten försegling. Vid utnyttjande av ångerrätt/öppet köp får du själv stå för returfrakt-kostnaden.

Vi kan tyvärr inte återta och ersätta en vara med bruten förpackning då täcken, sängkläder, kuddar, pyjamas och sängskydd räknas som hygienartiklar.

Här kan den ivrigt kunskapstörstande läsa mer:
http://www.konsumentverket.se/

GARANTI

Enligt konsumentköplagen har kunden rätt att returnera en vara inom 3 år under förutsättning att det var fel på varan vid köptillfället. Normalt gäller 2 års garanti. Garantin gäller om en vara går sönder trots normal användning. Faktura eller kvitto gäller som garantibevis.
http://www.arn.se/

SENG SHUI lämnar 10 års garanti på silkestäcken. På övriga produkter lämnar vi två års garanti.

PRIS

Vi säljer alltid till det pris som uppges i webbshopen. Uppgivet pris omfattar 25 % moms när du beställer inom/till EU. 

FRAKT

SENG SHUI har fri frakt på alla textil-produkter vid köp till ett värde över 1 500 SEK. Vid beställningar till ett lägre värde är fraktkostnaden 145 kr.

Beställningar som görs före kl 12.00 behandlas vanligtvis samma dag och levereras inom 1-2 dagar. Vanligtvis levererar vi med Posten eller Schenker till ditt närmaste utlämningsställe. I förekommande fall, när plats (inom Stockholm) och tid stämmer, kan vi leverera själva, ibland redan samma dag. Du måste lämna ditt telefonnummer i så fall.

Vi reserverar oss för att produkter kan vara slut på lagret utan att vi har hunnit uppdatera onlineshopen. Vi upplyser då snarast om när vi kan leverera. Du har alltid rätt att häva ditt köp utan kostnad, om varan inte finns i lager.

RISKER, REKLAMATIONER OCH SKADOR

SENG SHUI ansvarar för transporten till dig, och för att varorna inte är skadade vid ankomst. Skulle de ändå vara det ska du kontakta oss inom sju dagar efter leveransdagen, endera per tel 0708-53 55 84, eller mail; sovgott@sengshui.se.
Skulle du behöva reklamera en produkt för att den inte är fullgod (…det har inte hänt än :-) ) vill vi att du kontaktar oss meddetsamma endera per tel 0708-53 55 84, eller mail; sovgott@sengshui.se.

Vid returfrakt är det du som betalar. Du och transportföretaget ansvarar för att paketet kommer fram, och i fullgott skick. Kom ihåg att skicka med dina adressuppgifter, bankkontouppgifter och personnummer.

Sändning av ersättningsprodukt eller återbetalning för icke fullgod levererad vara sker inom 14 dagar från det att SENG SHUI erhållit den återsända produkten.

Vi är angelägna om att lösa felaktigheter snabbt och tillmötesgående, men skulle ändå en tvist uppstå följer vi ARN:s rekommendationer.
Dessvärre uppstår både tidsödande administration och kostnader när en kund inte hämtar ut ett aviserat paket. Var därför noga med dina adressuppgifter.

Skulle det ändå ske debiterar vi dig en administrativ avgift om 250 SEK.

PUL
När du beställer produkter hos SENG SHUI måste vi spara dina personuppgifter för att kunna ge dig god service. I samband med din beställning eller när du registrerar dig i “Mitt SENG SHUI”, så godkänner du att vi sparar dina personuppgifter.
Vi kommer självklart inte att ”spamma” dig, vi är rädda om ditt förtroende. Däremot kan du få e-post rörande din order, betalning eller transport. Nyhetsbrev, erbjudande eller liknande med låg frekvens, kan förekomma.

Enligt Personuppgiftslagen (PUL) har du rätt att få veta vad vi har registrerat om dig, och få uppgifter rättade eller borttagna. Det gör vi gärna direkt när du hör av dig, endera per tel 0708-53 55 84, eller mail; sovgott@sengshui.se.
SENG SHUI kommer inte att sälja eller överlåta några personuppgifter alls.

FORCE MAJEUR
Vid olyckliga större händelser som krig, krigsliknande händelser, terroristaktioner, myndigheters ändrade beslut eller lagstiftning, naturkatastrof, konflikt på arbetsmarknaden, blockad, brand eller översvämning, omfattande förlust eller förstörelse av egendom eller olyckshändelse av större omfattning samt fel eller försening i produkter eller tjänster från underleverantör på grund av omständigheter som här angivits. eller liknande, som ligger bortom SENG SHUI´s kontroll, undantas SENG SHUI från ansvar för sådana förpliktelser, konsekvenser, ingångna avtal, utfästelser, som därmed inte kan upprätthållas eller fullföljas.